آموزش ابزار Ahrefs
مشتاقم در این موارد باهات صحبت کنم:
لینک سایت ارائه ابزار Ahrefs
آموزش ahrefs
یکی از بهترین ابزارهایی که میتونین برای آنالیزbacklink ازش استفاده کنین، ابزار ahrefs هست. هم میتونیم سایت خودمون رو آنالیز کنیم تا ببینیم آیا backlink اسپم برای سایت ما ساخته شده یا نه. که در ویدئوهای بعدی توضیح میدم اگر لینک اسپم داشتیم چطوری تأثیر اون رو از بین ببریم.
و از طرف دیگه میتونیم وبسایت رقبا رو آنالیز کنیم و ببینیم کجاها backlink رفتن، کجاها ریپورتاژ رفتن و هزینۀ ریپورتاژشون به چه صورته و چقدر دارند قوی تو حوزۀ backlink کار میکنند تا متوجه بشیم حوزۀ کاری و اون کلمۀ کلیدی آیا خیلی سخته، آیا رقبا دارن توی یک بازۀ زمانی backlink های زیادی رو ایجاد میکنند و احتمال داره که تو اون حوزه رقابت افزایش پیدا کنه یا نه.
اگر همون ابزار اشتراکی سئو رو تهیه کرده باشین توی این بخش وقتی بازش کنین چند تا ahrefs هست. حالا هر زمانی یکی از اینها رو باز کردین، به مشکل خوردین میتونین یه ابزارِ دیگه رو از همین قسمت باز کنین. من برای نمونه وبسایت خودم رو میدم برای آنالیز.
خب توی این قسمت من وارد میکنم توی این باکس آدرس سایت رو . توی این قسمت میتونیم مشخص کنیم که آنالیزی که میخواد انجام بده، دقیقاً توی کدوم بخشها باشه. توی این قسمت مشخص میکنیم که همۀ ساب دامنه ها و خود این دامنه رو کلاً آنالیز کنه تا کل وبسایت رو شخم بزنه و متوجه بشیم به چه صورته. توی این قسمت داریم میگیم اختصاصاً همین آدرس رو مشخص کن.
ساب دامنه یعنی چی؟ برای مثال اگر داخلِ سایت jazbmarketing یه همچین دامنهای را داشته باشیم. dl.jazbmarketing.com ما به این آدرسها میگیم ساب دامنه. اینجا مشخص میکنیم که فقط همین دامنهای که داریم، آدرسشو رو میدیم قرار بده ولی توی این قسمت داریم میگیم تمام ساب دامنه ها هم واسه ما آنالیز کن. توی این بخش داریم میگیم که اگر این URL رو دارم بهت میدم، زیرمجموعههای اون رو هم برای من مشخص کن.
یعنی چی؟ برای مثال من این آدرس رو به این ابزار میدم واسه من آنالیز کنه ومیزنم روی این قسمت باشه، اگر آدرسهای زیرمجموعه هم داشته باشه این ابزار آنالیز میکنه. یعنی چی مثلاً اگر آدرسهایی مثل سئوتول، یا مثلاً آدرسِ SEO/EDU هر چیز دیگه ای، که زیرمجموعۀ این آدرس و این ساب فولدر باشه رو، برای من مشخص میکنه و دقیقاً اطلاعات رو بهم میگه. توی این قسمت هم میگیم اختصاصاً همین URL رو برای من بررسی کن. مثلاً من بهش میگم که به صورت اختصاصی فقط همین URL رو برای من بررسی کن و من کاری به کل دامنه ندارم. حالا برای اینکه من یکبار با کل ابزار کار کنم و توضیح بدم که چه بخشهای دیگه ای داره . من میزنم که کل دامنه و ساب دامنه ها رو برای من مشخص کنه و تو این قسمت میگم که این صفحه رو و کل سایت رو برای من آنالیز کنه.
بعد از اینکه آنالیز کرد اولین صفحهای که میبینم یه همچین ساختاری داره و قسمت Overview هست که داره یه بررسی کلی و اطلاعات کلیِ این دامنه رو به ما میده. توی این قسمت دارهRank Ahrefs رو میگه.
همونطور که قبلاً هم گفتم، هر ابزاری برای خودش یکسری رتبه دهی و یکسری اعتبار داره. توی این قسمت هم ابزار ahrefs داره رتبه بندی سایتها رو توی ابزار خودش و اطلاعات خودش داره بررسی میکنه. توی این قسمت UR به معنایURL Rate هست و معنای اینه که این صفحه چه قدرتی داره و چه اعتباری داره ولی از طرف دیگه توی این قسمت DR داره در موردrate domains یا اعتبار کل دامنه صحبت میکنه.
در نتیجه زمانی که داریم در مورد UR حرف بزنیم اعتبار همون صفحه رو داریم بررسی میکنیم و وقتی هم که داریم در مورد DR صحبت میکنیم به معنای این که داریم اعتبار کل دامنه رو بررسی میکنیم. توی این قسمت داره وضعیت backlinkها رو میگه که چه تعداد backlink ساخته شده، توی این قسمت داریم درموردِ referring domain اطلاعات بدست میاریم. referring domain هم قبلاً گفتم به معنای دامنههایی هست که برای وبسایت خودمون لینک دریافت کردیم و توی این قسمت هم Organic keyword و Organic traffic که داره به صورت تقریبی کلمات کلیدی که رتبه دارند و همچنین میزان بازدید رو بهمون میگه. میریم که سایر بخشهاشم یه بررسی کلی باهمدیگه داشته باشیم.
توی این قسمت همونطور که گفتم rank ahrefsهست. توی این بخش داره referring domain و این پایین داره referring page رو بهمون میگه که از چه دامنههایی و از چه پیجهایی برای خودمون لینک دریافت کردیم. اینجا قسمتِDR یا همون rate domain هست. توی این قسمت داره وضعیت لینکهایی که جدید ساخته شدند و لینکهایی که از بین رفتن. ببینید اون قسمت پایین که backlink که داره backlink ها رو واسه ما میگه. این قسمت هم که الان موس هست داره در مورد referring domains ها اونهایی که ساخته شدند و اونهایی که حذف شدند صحبت میکنه.
اگر یه مقدار هم بیایم پایینتر، توی این قسمت داره برای ما توضیح میده که وبسایت از چه دامنه هایی backlink دریافت کرده، مثلاً داره میگه از دامنه .in 36 تا داره از دامنه.ir 35 تا داره و تو قسمت .com هم ۲۹ تا هست و همینطوری میتونیم متوجه بشیم که از چه دامنههایی با چه پسوندهایی لینک دریافت کرده. توی این قسمت پایین بخش anchors ها هست و داریم متوجه میشیم که بیشترین anchorsها به چه صورت بوده و این وبسایت اصولاً با چه anchors هایی برای خودش لینک سازی کرده که اگر بخواهیم اطلاعات دقیقشم بزنیم، میتونیم روی دکمۀ آبی بزنیم و بریم توی صفحۀ anchors ها که در ادامۀ ویدئو کل anchors ها رو هم باهمدیگه مرور میکنیم.
خب یه بخش دیگه هم هست این ابزار قسمتِ سایت بار اطلاعات خیلی خوبی بهمون میده. توی این قسمت داره در مورد referring domainsو وضعیتDofollow بودن لینکها بهمون میگه. Dofollowبه معنای همون لینک های follow است. حالا اگه بیایم پایینتر توی این قسمت دارد وضعیت page referring ها رو بهمون میگه. referring IPS ها و توی این بخش هم داره وضعیت backlinkها رو بهمون میگه. مثلاً داره میگه که از ۳۳۹۲ تا لینک، ۲۰۰۰ تاش Dofollow یا همون فالو بوده.
۱۱۳۰ تا لینک Nofollow داشتیم و همچنین ۳۲ تا لینک UGC بوده. توی این قسمت هم در نهایت داره در مورد این صحبت میکنه که وبسایت Jazbmarketing از دامنه هایی که backlink دریافت کرده، قدرت اون صفحهها به چه صورت بوده. تو این قسمت هم همینطور که دارین میبینین مثلاً میگه از URLrate های با ۰ تا ۱۰ ، ۲۶۸۰ backlink داره و در نهایت هم مثلاً از URLrate 41 تا ۵۰ هم مثلاً ۲ تا لینک دریافت کرده. حالا هرچه از این لینکهای بالاتر و قویتر دامنه ما لینک داشته باشه طبیعتاً قدرت اون صفحه و قدرت اون دامنه افزایش پیدا میکنه. خب با همدیگه بریم که بخشهای دیگۀ این ابزار هم باهمدیگه مرور کنیم و قسمتهای مهمش رو بهتون آموزش بدم. یکی از قسمتهایی که خیلی به کارتون میاد همین قسمت backlink هست من وارد این بخش backlink میشم.
خب داخل قسمتِ backlink اطلاعات کامل وضعیتِ لینکسازی این سایت رو بهمون میگه و داره میگه که از چه وبسایتهایی به چه صفحهای و با چه کلمات anchorsایی backlink دریافت کرده و وضعیت backlink اش رو کامل میتونیم متوجه بشیم و از این قسمت هم خیلی راحت میتونیم از کل این اطلاعات اکسپورت داشته باشیم توی فایل اکسل. یه قسمت دیگه هم که خیلی اهمیت داره فیلترهایی هست که این بالا هست. برای مثال میتونیم بزنیم رو Dofollow و بگیم که تمام backlink هایی که فرمت فالو دارند یا همینطور فرمت Nofollow دارند را راحت بدست بیاریم.
اینجا یک نکته وجود داره، تو قسمتUGC وقتی خروجی میزنیم که آقا تمام لینکهایی که فرمت UGC دارند رو به ما نمایش بده، به معنای اینه که تمام وبسایتهایی که کاربرها میتونند داخل اونها محتوا ایجاد کنند و کاربرها دارند لینک سازی رو انجام میدهند، بهمون نشون بده . خب خیلی راحت میتونیم متوجه بشیم که این وبسایت داره توی کدوم فُرُم ها لینک سازی انجام میده که ما هم خیلی راحت میتونیم بریم توی اون فُرُم ها ثبت نام کنیم و خیلی راحت این backlink ها رو برای خودمون هم ایجاد کنیم.
و توی هر قسمتی هم که بودیم، خیلی راحت میتونیم برای خودمون از این ابزار خروجی داشته باشیم و اطلاعات خیلی عالی رو بدست بیاریم. و توی این قسمتِ backlink ها هم داره وضعیت دامنهای که ازش لینک دریافت کرده رو بهمون میده و از طرف دیگه وقتی روی این قسمت مثلاً ۱۷۲ بزنیم، دقیقاً مشخص میکنه backlink های دیگه ای رو که از این دامنه دریافت کرده به چه صورته که خیلی راحت میتونیم تمام اطلاعات اون دامنه رو مشخص کنیم. اینجا خیلی راحت میتونیم پیدا کنیم که مثلاً یک خبرگزاری مثلِ مهرنیوز یا تسنیم رو بریم بررسی کنیم که این وبسایت چند تا رپورتاژ توی تسنیم داره، وضعیت رپورتاژها به چه صورت هست.
مثلاً توی یک خبرگزاری چهار تا ریپورتاژ رفته یا کمتر. و توی چه بازۀ زمانی برای چه صفحاتش ایجاد کرده. از توی این قسمت هم اطلاعات خیلی عالی رو میتونیم بدست بیاریم. با آنالیزهایی که میتونیم انجام بدیم. اگر هم بخوایم خیلی راحت به جای backlink ها referring domains ها رو مشخص کنیم کافیه بریم توی همون تبِ referring domains . اینجا دقیقاً داره مشخص میکنه که از چه دامنههایی داره برای خودش backlink دریافت میکنه. تو قسمت بعدی هم داریم وضعیت anchors ها رو میبینیم و متوجه میشیم این دامنه داره با چه anchors هایی برای خودش لینکسازی میکنه که خیلی راحت هم میتونیم از تمامی این قسمتها خروجی داشته باشیم. بخش بعدی هم که من ازش استفاده میکنم همون قسمت Organic keyword ها هست.
چیزی مشابه ابزار الکسا یا ابزار سمراش که ما میتونیم متوجه بشیمtop keyword های یک سایت به چه صورته. توی این قسمت Organic keyword ها هم داره لیستِ کلمات کلیدی که این وبسایت داره بازدیدهای زیادی رو بدست میاره بهمون میده که مجدد میتونیم از این قسمتِ اکسپورت اون خروجی مدنظرمون رو داشته باشیم. قسمت بعدی هم قسمت top page است. تو قسمت top page هم میتونیم بیایم خیلی راحت بررسی کنیم که چه صفحاتی دارند برای این وبسایت بازدید زیادی رو بدست میارند و بریم بررسیش کنیم وضعیت backlink اون صفحه رو و وضعیت محتوا و کلمه کلیدی اون صفحه رو براحتی بدست بیاریم. قسمت بعدی که خیلی اهمیت داره، بخش پیجها هست که میتونین به best by links رو بررسی کنین. توی این قسمت میتونیم وضعیت صفحاتی که بیشترین لینکسازی برای اونها انجام شده رو براحتی داشته باشیم.
همینطور که دارید میبینید توی این ساختار و توی این فرمت داره به ترتیب بهمون نمایش میده که مثلاً دامنه اصلی برای خودش ۱۱۴ تا referring domainsداره و وضعیت لینکهای Dofollow و لینکهای Nofollow و اطلاعات دیگه که داخل این بخش هم خیلی راحت میتونیم متوجه بشیم که صفحات مهم یک وبسایت که داره واسش لینکسازی انجام میشه که طبیعتاً برای اینکه تو نتایج گوگل رتبه بگیره، چه صفحاتی هستند که اگر اهمیت داره، تو استراتژی سایت خودمون هم قرارش بدیم. بخش بعدی هم که از این ابزار استفاده میشه، قسمت keyword explorer هست که میتونیم خیلی راحت اطلاعاتkeyword research که مدنظرمون هست رو بدست بیاریم. برای مثال من مثل همیشه کلمۀ مانتو رو به این ابزار میدم و بهش میگم که کیوردهای زیرمجموعۀ اون و کلمات کلیدی لانگ تیل رو برای من پیدا کن.
توی این قسمت دارهdifficulty keywordرو بهمون میده، توی این بخش داره وضعیت میزان سرچ رو میده و سایر اطلاعات که میتونیم خیلی راحت وارد هر قسمتی که میخوایم بشیم و اطلاعات تخصصیتر رو بدست بیاریم و خیلی راحت خروجی بگیریم. مثلا من میزنم که کل اون کلمات کلیدی رو برای ما به نمایش بزاره. خب همینطور که میبینید توی این قسمت داره تمامی کیوردها رو بهمون میگه و خیلی راحت میتونیم ازاین قسمت ابزار ahrefs هم استفاده کنیم. اگر در مورد این ابزار و اطلاعاتی که توی این ویدئو گفتم سوالی داشتید میتونید تو بخش کامنت همین ویدئو واسم بنویسید.
آموزش ابزار ahrefs
زمانی خودم میخواستم با ابزار ahrefs کار کنم آموزش کاربردی ای در موردش پیدا نکردم و بعد از اینکه طبق تجربه یاد گرفتم، بعد هم تصمیم گرفتم آموزش ابزار ahrefs رو بصورت رایگان آماده کنم و روی سایت قرار بدم وهمینطور به دوستان معرفی کنم از چه شرکتی اکانت ahrefs تهیه کنند.
لغاتی که برای یادگیری این ابزار باید بلد باشید
(URL Rating (UR : اعتبار (authority) یک URL است و اعداد آن بین ۰ و ۱۰۰ متغیر است و هر آدرس یا url مخصوص خودشون این امتیاز رو دارند.
(Domain Rating (DR : معیاری که ابزار ahrefs برای قدرت یک دامنه در نظر میگیره.
Ahrefs Rank : رتبه ahrefs از رتبه یک دامنه نسبت به تمام دامنه های دیگر در اینترنت وجود داره و رتبه ای هست که همین شرکت در نظر گرفت و بنظر من نمیشه خیلی بهش اعتماد کرد.
Backlinks : تعداد بک لینکهایی که به کل دامنه داده شده و تمام سایت رو در نظر داره.
Referring Page : تعداد صفحاتی که به یک URL اشاره داره ( یک پیج میتونه چند لینک داشته باشه)
Referring Domains : تعداد دامنه هایی هست که به شما لینک دادن (امکان داره یک دامنه هزار لینک داده باشه و بک لینک های شما ۱۰۰۰ باشه اما Referring Domains یک هست.
Anchors : به معنای این هست با چه کلمه ای به شما لینک داده شده.
Top Pages: صفحات برتر یک URL که براساس معیارهای کاربر مرتب می شوند.
حتما بخون آموزش kwfinder (خرید ابزار + ۲ مثال)
تعیین URL یا تمام دامنه در Ahrefs
تعیین URL یا تمام دامنه در Ahrefs
بعد از وارد کردن آدرس میتونید مشخص کنید که:
دقیقا همون آدرس رو بررسی کنه
یا اون فولدر رو
یا تمام دامنه بدون ساب دامین ها
در گزینه آخر هم تمام دامنه به همراه ساب دامین ها
که من در این مقاله تنظیمات رو گذاشتم روی تمام دامنه به همراه ساب دامنه ها
بخش Site Explorer
برای مثال من سایت ویکی پدیا رو داخل این ابزار قرار دادم و که ببینیم چه اطلاعاتی رو بهمون میده. همونطور که میبینید اطلاعات سایت ویکی پدیا رو که داره میخونه :
Ahrefs Rank : یعنی رتبه ای که داره ۸۴۷
(URL Rating (UR : عدد ۷۹
(Domain Rating (DR عدد ۹۱
Backlinks : تعداد بک لینک های این صفحه = ۷۱ میلیون
Referring Domains : حدود ۳۹ هزار
و تخمینی از ورودی و بازدید سایت
Ahrefs Rank
Ahrefs Rank
من از این موضوع فعلا ایده ای ندارم که چطور میتونیم ازش نکته ای رو داشته باشیم برای بهبود وضعیت سئوی خودمون، پس در نتیجه خیلی برام مهم نیست و ازش استفاده ای نمیکنم .
Referring domains
خب همونطور که میدونید به معنای اینه که چه دامنه هایی لینک دادن و در این نمودار میتونید متوجه بشید رقیب شما در جه تاریخی لینک سازی کرده و بازه های کمپین های لینک سازیشون رو متوجه شوید. (چندین بار چک کردم یه وقتایی درست و یه وقتایی هم خیلی درست نیست ولی میتونید به یک دید برسید که رقیب داره چه کارهایی انجام میده)
Referring pages
به معنای تعداد صفحاتی هستند که در آنها لینک ساخته شده، که در این نمودار شاهد روند افزایش این صفحات هستیم.
New & lost referring domains
در بخش آبی به معنای دامنه های جدید هستند که لینک دادن و در بخش نارنجی دامنه هایی هستند که لینک هاشون حذف شده و از دست دادن.
New & lost backlinks
مثل نمودار قبلی، آبی ها نمایش دهنده بک لینک ها هستند و نارنجی ها بک لینک هایی هست که در اون تاریخ حذف شده و تعداد فالو و نوفالو هارو هم میتونید ببینید.
وضعیت بک لینک ها بر اساس موقعیت جغرفیایی
که میتویند ببینید که لینک ها از چه موقعیت جغرافیایی و با چه پسوندی ساخته شده اند.
Anchors
آمزوش ahrefs: لینک ها با چه انکرتکستی ساخته شده و درصد ها به چه صورته
در این بخش میتونید وضعیت انکرتکست هارو ببینید که با چه تعداد و چه درصدی، برای هر انکرتکست لینک سازی شده .
وضعیت لینک های ایجاد شده برای یک سایت توسط ahrefs
در این بخش میتونید وضعیت لینک هایی ساخته شده رو ببینید که با چه پسوندی ساخته شده اند که به راحتی میتونید با کلیک روی اعداد گزارش کامل اون رو میتونید ببینید. و گزینه ای که مطالب جالبی رو ازش میشه پیدا کرد بخش Referring IPs که در تصویر بالا میبینید.
Referring IPs
در این صفحه لینک هایی که از یک آی پی ساخته شده رو برای شما میاره. خب طبیعتا برای ویکی پدیا لینک های خیلی زیادی ساخته شده که میتونه خیلیهاشون از IP یکسان هستند.
ولی زمانی میخواید یک پروژه دریافت کنید، حتما این بخش رو چک کنید و از آی پی هایی که لینک های زیادی ساخته شده رو چک کنید، احتمال داره متخصص سئو قبلی یا کارفرما برای سایت خودش PBN (این مدل پی بی ان ضایع ترین نوع هست !!!) ساخته باشه و سایت پنالتی شده باشه که خیلی کار رو براتون سخت میکنه و زمانی بدونید میتونید با کارفرما در مورد افزایش مبلغ پروژه و مشکلی که ایجاد کردن صحبت کنید.
وضعیت تمام بک لینک ها در گزارش کلی ahrefs
وضعیت تمام بک لینک ها در گزارش کلی ahrefs
در این بخش هم دیتای ارزشمندی از وضعیت بک لینک های سایت دریافت میکنید که درصد فالو ها و نوفالو و تعدادشون آورده شده که طبق معمول با کلیک کردن روشون میتونید آمار کاملش رو ببینید.
و همینطور تعداد و درصد لینک ها که بصورت عکس یا متن هستند و گزارشش رو میتونید ببینید که تحلیل های خوبی میتونید داشته باشید. مثلا زمانی تصاویرش رو باز میکنید طبیعتا برای سایت ها میتونید تبلیغات بنریشون رو متوجه بشید .
آموزش جامع منو سمت چپ ahrefs
به زودی تک تک منوها آموزشش روی سایت آپدیت میشه، در صورتی که این آموزش رو دیدین و به آپدیت سریعتر نیاز دارید کامنت بذارید تا اوکی کنم ?
Backlink profile
Organic search
Pages
Outgoing links
خرید اکانت Ahrefs دغدغه ای که خودمم داشتم
منم شرکت ها و سایت های زیادی رو برای خرید ابزار Ahrefs تست کردم و برای تهیه ازشون میتونید از لینک زیر اقدام کنید. (بعد از وارد شدن به سایت ثبت نام کنید و بعد از اینکه پرداخت کردین آموزش راه اندازی و یوزر پسورد اتوماتیک براتون ارسال میشه.)
قیمت ابزار Ahrefs
قیمت برای ۱ ماه ۹۹ هزار تومان هست که بهترین قیمتی بود که برای خرید تکی ابزار دیدم تا به الان.