آموزش سئوآموزش سئو خارجی - Offpage

لینک گرفتن از ویکی پدیا به همین راحتی است! فقط کافی است تا با ویکی دوست باشید

 [kkstarratings]

ویکی پدیا یکی از پربازدیدترین سایتهای جهان است. در ویکی پدیا تقریبا اطلاعات کاملی روزانه به میلیون ها بازدیدکننده نمایش داده میشود. این دیدگاه برخی ها نسبت به سئو و لینک گرفتن از ویکی پدیا است:

چون ویکی پدیا یکی از مراجع کامل و مستند برای اطلاعات است، پس بهتره برای سئو روی اون حساب نکنیم.

این دیدگاه هم درسته و هم اشتباه! درسته چون دیگه خبری از اسپم های بعضی ها نیست! اینکه دائم یه سری افراد بیان باخودخواهی یه محتوای ناب رو اسپم کنن! و فقط به فکر ساخت لینک برای خودشون باشن.

و غلطه چون میتونیم در راستای صحیحی از اون برای سئومون استفاده کنیم!

فندانسیون سئو ویکی پدیا: محتوایی که باید حتما بخوانید

پس اینکه بریم توی ویکی پدیا، اولین مقاله مرتبطی رو که دیدیم بریم داخلش لینک مون رو قرار بدیم، یک خودخواهی بزرگ و کار بسیار اشتباهی است. از نظر گوگل اشتباهه؟ نه! از نظر انسانی. کاربران از ویکی پدیا بعنوان یک منبع معتبر یاد میکنند و انتظار ندارند که لینک های غیرمستندی رو در مقاله شون ببینند! پس به ویکی پدیا به چشم یک معدن لینک نگاه نکنیم!

بک لینک گرفتن از ویکی پدیا

از ویکی پدیا زمانی استفاده کنیم که

  1. یا لینک هایی که از مقالات درون ویکی پدیا داده شده، خراب هستند و به این شیوه پیداشون میکنیم و همچنین اگر مقاله ای مرتبط داریم که میتونه محتوای صفحه رو کامل کنه، لینک مون رو درج میکنیم:
    به مرور زمان ممکنه بعضی از لینکهای منابع در صفحات ویکی پدیا، حذف بشن و خطای ۴۰۴ بدن که به این لینکها میگیم لینکهای مرده! یا Dead Links ،از روشی که در ادامه خواهم گفت(عجله نکنید، چیزهای مهمتری هست که باید بدونید) استفاده کنید و کلمه کلیدی تون رو وارد کنید و متوجه میشید کدوم صفحاتی که این کلمه کلیدی یا عبارت رو دارند، دارای لینک مرده هستند!
  2. و یا زمانی از ویکی پدیا لینک بگیریم که میتونیم یک مقاله رو کامل کنیم. در زیر مهم ترین نکاتی که باید در مورد سئو و ویکی پدیا بدانید نوشته ام که بسیار مهم هستند:

 

چرا باید از ویکی پدیا لینک بگیریم؟

با اینکه ویکی پدیا یک سازمان غیرانتفاعی هست و به هیچ کشور یا ارگانی وابسته نیست، اما اونها کارشون رو بدون هیچ هدف مالی انجام میدن و هدف اولشون اینکه توضیحات و اطلاعات شون بی غرض، بدون تعصب و دقیق و صحیح باشه.از لحاظ اماربازدیدکننده گفته میشه درسالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹ صفحات ویکی پدیا بالغ بر ۱۳۰میلیارد بار نمایش داده شده اند!!!! که مسلما امروزه بیشتر هم شده است.

پس از لحاظ اماری این سایت یک سایت معتبر است و میتوان روی ترافیک ورودی ویکی پدیا هم حساب کرد. در تقریبا تمام کلمات و عبارت های مهمی که جستجو میکنید، ویکی پدیا یا لینک اول است در رتبه بندی و یا جزء نتایج اولیه است. ویکی پدیا هویت دامنه یا دامین اتوریتی (domain authority)بالایی دارد! و گوگل احترام خاصی برای این سایت قائل است.

یک مطالعه در سال ۲۰۰۷ هم نشون داد که نزدیک به ۹۷درصد محتوای ویکی پدیا بسیار دقیق است و یک دایره التمعارف مرجع و گسترده لاتین است که هدف ویکی پدیا از نظر دقیق بودن محتوا را براورده کرده بود که این امار نشون میده ویکی پدیا یک امپراطوری انلاین قابل اعتماد است.

البته در سالهای اخیر اعتبار محتوای ویکی پدیا افت پیدا کرده ولی احتمال داده میشود که ویکی پدیا الگوریتم های نویسندگی و سنجش محتوا را تغییر دهد و کمی سختگیرانه تر عمل کند. (تا دیگه مشکلی مثل این پیش نیاد 🙂 امیر دولاب اخه؟! )

 

 

اما سوال اصلی اینکه:

چگونه از ویکی پدیا برای سئو سایت مان استفاده کنیم؟

 

اول از همه، تمام لینک های دریافتی در ویکی پدیا NoFollow هستند.

دوم اینکه مسلما ویکی پدیا دوست نداره شما هرلینکی رو اضافه کنید پس براتون واضح و مشخص نیست که ایا لینک شما تایید میشه یا خیر

سوم اینکه وبسایت شما ممکنه به لیست سیاه ویکی پدیا اضافه بشه اگه سعی کنید در تمام صفحات مرتبط حوزه فعالیت تون لینک داشته باشید!

اگر لینک شما به بلک لیست ویکی پدیا رفته است…

شاید بهتر باشه این راه حل رو نگم! (از url shortenerها استفاده کنید!)

 

 

بک لینک گرفتن از ویکی پدیا و بلک لیست ویکی پدیا

با تمام اینها، قطعا ارزش داره از ویکی پدیا لینک داشته باشیم. لینک توی ویکی پدیا هم برای اینکه گوگل به سایتمون اعتماد بیشتری داشته باشه مفید هست و هم یک منبع هست برای دریافت ترافیک بیشتر. مثلا من برای یکی از مشتریان که در زمینه زعفران فعالیت دارد، در ویکی پدیا بعنوان منبع به اون سایت در متن لینک دادم و جالب اینکه در هفته اول از صفحه زعفران ویکی پدیا، ۵۰ بازدیدکننده داشت!

آموزش ساخت لینک در ویکی پدیا

اولین چیزی که باید بدونید این هست که شما باید به ویکی پدیا محتوا اضافه کنید و نه صرفا لینک! برای ویکی پدیا لینک دومین اولویت رو داره و مهم تر از هرچیز، محتوا است. باید ویرایشی در محتوا داشته باشید و به محتوا ویکی پدیا متنی را اضافه و یا تغییر دهید و منبع ان را سایت یا مقاله ای از سایت تان اعلام کنید. یادتون نره، هدف ما اول تغییر محتوای صفحه به این دلیل است که اون محتوا،  بی غرض، بدون تعصب و مسلما دقیق و صحیح و کامل باشد. پس هدف اول لینکسازی نیست! هدف اول داشتن چنین محتوایی است در صفحه ویکی پدیا.

باید تبدیل به یک نویسنده مورد اعتماد ویکی پدیا شویم. برای اینکار، لطفا فقط به سایت خودتان لینک ندهید! سعی کنید به سایر سایتهای معتبر و منبع نیز در موضوعات مختلف لینک بدهید و محتوای صفحات مختلف را هم بررسی کنید و سعی کنید در راستای اهداف ویکی پدیا، کاملشون کنید. ایجاد لینک برای سایت خودمون باید بصورت نامحسوس باشه.

حالا برای لینکسازی در ویکی پدیا، خیلی بهتره که لینک تون رو بعنوان منبع ذکر کنید، چون ویرایشگران ویکی پدیا فقط ۵دقیقه بعد از اینکه لینک رو گذاشتید، سرمیزنن و میتونن لینک سایت تون رو حذف کنن اگه در بخش پیوند به بیرون گذاشته باشید. اما تجربه من میگه اگه محتوای خوبی به ویکی پدیا اضافه کنید و در منابع ویکی پدیا خودتون رو لینک کنید، لینک تون پا برجا میمونه.

لینک در محتوا:

لینک ویکی پدیا در محتوا

همون لینک در بخش پانویس یا منابع:

وقتی که این پروسه انجام میدید، یادتون اگه حساب کاربری که ویکی پدیا میسازید با نام برندتون باشه خیلی کم احتمال داره که لینکی که ایجاد میکنید به سایت خودتون، برای ویرایشگرهای ویکی پدیا دوست داشتنی باشه!! هرگز با ایمیل برندتون ثبت نام کنید! ایمیل مثل info@digitalbash.ir (راستی اگه سوالی دارید ایمیل بزنید بهم)

 

توی ویکی پدیا با برندتون اکانت نسازید!

با تغییر محتوای چند صفحه و کاملتر و بی طرف کردن محتوا، میتونید اعتبار خوبی برای خودتون در ویکی پدیا ایجاد کنید که البته یادتون باشه محتوای موضوعات مختلف رو هم بررسی کنید و بعد که چند محتوا رو تغییر دادید، میتونید به سایت خودتون هم لینک بدید.

برای زمانی که میخواهید صفحه یک برند را در ویکی پدیا بنویسید (برند شخصی مثل اسم یک ورزشکار که جدیدا معروف شده برند شرکتی مثل شرکت خودتان) خیلی با احتیاط عمل کنید. با اینکه ویکی پدیا دوست داره که صفحات برندها بیشتر باشن و در مورد برندهایی که تاکنون در ویکی پدیا در مورد انها چیزی گفته نشده، محتوا بنویسید، باید این برند در خبرگذاری ها و رسانه ها تکرار شده باشد، اشاره ای به ان شده باشد. پس اگر شما یک وبسایت کوچک دارید، بهتره که این ایده رو کنار بذارید که بخواید برای برندتون یک صفحه ویکی ایجاد کنید ولی اگه به اندازه کافی برند شما آوازه داره و در خبرگذاری ها و رسانه ها تکرار شده، اون موقع شانس اینکه مقاله و صفحه برندتون منتشر بشه رو دارید.

البته مطمئن بشید که هیچکس دیگری قرارنیست برای این برند، محتوا و صفحه در ویکی پدیا تولید کند و یادتون باشه قراره محتوای صفحه بی طرف و بی غرض باشه حتما! پس اینکه محتوایی بنویسید که دائم از خودتون تشکر کردید و… زیاد جالب نیست و شانس کمتری داره برای تایید. پیشنهاد میکنم نصف محتوا تون رو یک فرد بنویسه که با شرکت تون هیچ ارتباطی نداره (شناخت داشته باشه) و ادامه محتوا اون رو شما کامل کنید. این برای من همیشه جواب داده چون واقعا افرادی که ارتباطی با شرکت ندارند، بی طرف مینویسند.

وقتی که برای یک برند، صفحه و مقاله ای ایجاد کردید، طبیعتا علاقه دارید از نظر سئو، به این صفحه لینک شود. میتونید از خودتون شروع کنید! از وبسایت خودتون و از مقالات تون به صفحه ویکی پدیا تون لینک بدید. البته یادتون باشه که باید از مقاله ویکی پدیاتون به سایر صفحات شرکت های مرتبط با شما، لینک بدید. مثلا صفحه دیجی کالا رو ببینید:

لینک دادن صفحه ویکی پدیا دیجی کالا به سایر شرکت ها

سعی نکنید تمام کارها رو همزمان انجام بدید!

اگه هدف گذاری کردید که لینک هایی در چند صفحه ویکی پدیا ایجاد کنید، اول باید با تغییرات کوچک مقالات مرتبط شروع کنید و بعد به مقاله ای که میخواهید لینک تان را در ان قرار دهید بروید و همینکار را انجام دهید و محتوا را تغییر دهید اما این بار برخلاف قبل، لینک سایت خودتون رو فقط یکبار بعنوان منبع ذکر کنید. از محتوایی که اضافه میکنید به صفحات، مطمئن باشید چرا که اگر محتوای دقیق و بی طرفی نباشد و درست نباشد، لینک تون تایید نمیشه.

شاید بگید: پوفــــ این که یه روند خیلی خسته کننده است!

از سئو کردن با ویکی پدیا خسته نشید! ارزشش رو داره

ولی واقعا ارزشش رو داره چون داشتن لینک از منابع مهم و بزرگ، یک مزیت فوق العاده در سئو خارجی  و لینک سازی است و اتفاقا کاری نداره، بخش دوم مقاله رو بخونید و همین الان برید در ویکی پدیا ثبت نام کنید و اولین مقاله هاتون رو ویرایش کنید.

 

سئو ویکی پدیا و لینک گرفتن از ویکی پدیا در عمل:

برخی لینکها در صفحات ویکی پدیا ممکن است بعد از چندوقت بنا به دلایلی، ۴۰۴ شوند که به این نوع لینکها، Dead link یا لینک مرده میگیم. اولین راه حل این هست که بدنبال پیدا کردن اینگونه لینکها باشید و لینک خودتون رو بجای این لینک جایگذاری کنید.

نمونه ای از پیوند مرده یا Dead link

برای پیدا کردن لینک های مرده از این الگوی جستجو استفاده کنید و فقط بجای کلمه بهینه سازی سایت، کلمه کلیدی خودتون که میخواهید در صفحات ویکی پدیا تکرار شده باشد را وارد کنید:

site:wikipedia.org بهینه سازی سایت + “پیوند مرده”

بعد از ان در نتایج جستجو برای شما صفحات ویکی پدیا که با این کلمه کلیدی دارای پیوند مرده هستند، نمایش داده میشود که میتوانید بجای پیوند مرده، از لینک سایت خودتون استفاده کنید. این پیوندهای مرده در متن صفحه لینک شده اند مثلا :

dead link یا لینک مرده ویکی پدیا

اینجا یک لینک مرده یا Dead link رو میبینیم که با ویرایش محتوای صفحه میتونیم ادرس لینک و سایت خودمون رو قرار بدیم البته به شرطی که به نویسنده مورد اعتماد ویکی پدیا تبدیل شده باشیم.

بعد از اینکه فهمیدیم لینک مرده ویکی پدیا در کدوم بخش از صفحه نوشته شده، روی ویرایش متن کلیک میکنیم:

ایجاد لینک در ویکی پدیا

و بعد از اون میتونیم لینک مرده رو تغییر بدیم:

ایجاد لینک در ویکی پدیا بجای لینک مرده

یه سری لینک هم هستن با عنوان نیازمند منبع که میتونید از اونها هم استفاده کنید برای لینکسازی.

روش دوم که در بسته اموزشی ” لینکسازان حرفه ای ” بصورت حرفه ای تری توضیح دادم به این شکل هست:

برخی سایتها علاقمند هستن به صفحات ویکی پدیا لینک بدهند. ممکن است به صفحات ویکی پدیایی که مرتبط با موضوع سایت شماست و در ان میخواهید لینک تان را قراردهید، برخی سایتها لینک داده باشند. خوب این یک فرصت طلایی است تا با انها صحبت کنید و از انها بخواهید تا لینک شما را نیز در سایت شان قراردهند. (من بصورت کامل گفته ام که چگونه باید مذاکره کنید و ایمیل بزنید تا بتوانید با تاثیرگذاری بیشتری، شانس بیشتری برای دریافت لینک داشته باشید.)

با کمی عمیق فکر کردن متوجه میشوید که میتوانید لینک های مرده رو در ابزارهایی مثل moz و یا semrush وارد کنید تا متوجه بشید چه سایت هایی به جز ویکی پدیا به این لینک مرده، لینک دادن! و برای اون سایتها پیشنهادتون رو برای جایگزینی لینک شما با لینک مرده، ارسال کنید.

نکته جالب:

میتوانید از طریق گزینه اطلاعات صفحه در هر صفحه از ویکی پدیا امار بازدید هر صفحه را ببینید.

 

تشکر از اینکه مقاله من رو خوندید، همیشه گفتم که تمام سعی ام رو میکنم تا مقاله کاربردی بنویسم و امیدوارم این مقاله براتون کاربردی بوده باشه، من میتونم جدیدترین محتوای اموزشی رایگان و حرفه ای سئو رو براتون ایمیل کنم هرهفته و برخی مواقع، اموزش های اختصاصی فقط برای دوستانی که ایمیل شون رو دارم ارسال میکنم تا نظرشون رو بدونم.

میتونیم از طریق این فرم، باهم در ارتباط باشیم.

نوشته های مشابه

‫6 نظرها

  1. سلام
    چه طور لینکهای مرده را پیدا کنیم؟
    باید لینکهای ویکیپدیا را باز کنیم و روی اونها کلیک کنیم تا ببینیم کدومش ۴۰۴ not found میده؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن